Verzinkt metaal

Verzinkt metaal is een metaalsoort waarop een dun laagje zink is aangebracht. Hierdoor wordt het metaal beschermd tegen corrosie, zoals roesten. Bij André van Beynum in Dodewaard, nabij Arnhem, kunnen we alle soorten metaal verzinken dat normaal corrodeert. Zo verzinken we bijvoorbeeld hekwerken, hal- en loodsconstructies, (brand)trappen, leuningen, fietsenrekken, vangrails en chassis. Zo zijn deze metalen constructies minder gevoelig voor weersinvloeden, waardoor ze langer meegaan en mooi blijven.

Specialist in inrichting van stallen en constructie
Transparant en vakkundig; u weet waar u aan toe bent
Gevestigde naam in binnen- en buitenland

Vraag een offerte aan

Direct offerte

Hoe wordt verzinkt metaal beschermd?

Verzinken beschermt het metaal op drie verschillende manieren. Allereerst reageert het zinklaagje met de zuurstof in de lucht, waardoor er een oxidelaag ontstaat. Deze sluit het zink helemaal af voor zuurstof, waardoor zuurstofmoleculen de zinklaag niet meer kunnen bereiken. Voor verroesting is zuurstof nodig, waardoor verzinkt metaal niet kan roesten. Daarnaast vormen zich bij de chemische reactie van zink met zuurstof zinkoxiden, die zorgen voor extra bescherming tegen oxidatie. Ook heeft het verzinken van metaal een kathodische werking. Dit houdt in dat zink zich opoffert voor ijzer. Dat werkt zo: wanneer metaal in contact komt met water, zou dit normaal gesproken direct oxideren. Doordat het metaal verzinkt is, wordt niet het metaal zelf, maar het zinklaagje aangetast. Zo blijft het eigenlijke metaal onaangetast.

De verschillende methoden van metaal verzinken

Het verzinken en bewerken van metalen platen kan op verschillende manieren. Thermisch verzinken gebeurt door de metalen elementen onder te dompelen in een bad met gesmolten zink. Thermisch verzinkt metaal ziet er gevlekt uit en is mede hierdoor geschikt voor gebruik in de buitenlucht. Galvaniseren is het bedekken van metaal met een laagje zink door het gebruik van elektriciteit. Zinkdraad of zinkpoeder wordt bij schopperen met een spuitpistool op het metalen oppervlak gespoten, waarna het met een vlam verhit wordt. Hierdoor hecht het zich aan het metalen oppervlak. Tot slot is er nog sherardiseren of diffusieverzinken. Dit is het aanbrengen van een zinklaag door middel van zinkpoeder, waarna het metaal wordt verhit in een oven. Voor al deze technieken kun je bij ons bedrijf terecht!

Neem voor meer informatie over verzinkt metaal contact met ons op

Wil je meer informatie over verzinkt metaal en de verschillende mogelijkheden? Of ben je benieuwd naar onze andere projecten? Neem dan contact met ons op. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar info@andrevanbeynum.nl of door te bellen naar 0488-41 31 41.

Lees meer over onze specialisaties

Stalinrichting

Lasersnijden

Constructiewerk

Plaatbewerking

Andre van Beynum BV